Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo conse- quat.
De zuurkool kort blancheren in witte wijn met roomboter, laurier, spek en peperkorrels. De aardappelen schrappen en gaar koken.
Vervolgens de aardappelen stampen, melk toevoegen en op smaak brengen met nootmuskaat, verse peper en zout. De zijde spek na het blancheren in dobbelsteentjes snijden en uitbakken. De helft van de spekjes met spekvet aan de puree toevoegen, de overige helft gaat in de jus. Meng de geblancheerde zuurkool door de hete puree met spekjes.
Neem stukken schouder zonder been van ca 2,50 kg.
Wrijf het vlees in met bakvet en speciale Provençaalse de Burg kruiden.
Bak het gebraad 5 kwartier in een oven op 180 C°.
Vlak voor het serveren het gebraad in dunne plakjes snijden.
Varkenshaas aan blokjes snijden van ca 2cm. De medaillons licht roken zonder kruiden en aan spiesjes rijgen, 3 stukjes per spiesje.
De spiesjes op een bakplaat afbakken in ca 20 minuten op 180
C°.
Schep de hete Zuurkoolstamppot op een mooie schaal. Leg daar de 4 stukken rookworst bovenop en garneer de schaal met 8 plakjes gebraad en 4 spiesjes. Hou wel wat ruimte voor de jus met spekjes in een kommetje.
Pinot Blanc 2014
Hoeveelheden voor 900 gasten:
300 kg. Frieslander aardappelen
110 kg. Primeur Zuurkool van GKZ
300 ambachtelijke rookworsten van de Worsterij
180 kg. Gebraad
100 kg. Varkenshaas
100 liter volle melk
30 kg. Spek
We worden niet voor niets ‘koolkenners’ genoemd: bij Kramer worden we al vijf generaties lang blij van zuurkool. En dat enthousiasme delen we graag. Zo maken we de lekkerste natuurlijke zuurkoolproducten en zijn we altijd bezig met innoveren om jullie net zo enthousiast te houden als wij. Want zeg nu zelf, zuurkool hoort toch gewoon bij Nederland?
G. Kramer & Zonen B.V.
Voorburggracht 141
1722 GC Zuid-Scharwoude
Tel.: +31 (0)226 31 24 26
E-mail: info@gkz.nl
Algemene voorwaarden | Privacybeleid