Over Kramer zuurkool

Wetenswaardigheden van zuurkool

Zuurkool is een zuiver natuurlijk product. Het bevat geen conserveringsmiddelen, geur-, kleur en smaakstoffen. De houdbaarheid wordt bepaald door de aanwezigheid van vitamine C in combinatie met het zuurgehalte.

Zuur en zout worden heel vaak door elkaar gehaald. Zuurkool is niet zout. In een zakje zuurkool van 500 gram zit slechts 1,5% zout.

Zuurkool is rijk aan vezels en is licht verteerbaar. Dit komt door de natuurlijke omzetting van koolhydraten in melkzuur. Daarom wordt zuurkool goed verdragen door de meeste maag- en darmpatiënten.

Zuurkool niet wassen. Integendeel, u wast een deel van de voedingswaardige vitaminen en de aroma eraf. Vindt u de zuurkool iets te zuur, dan kunt u dit afzwakken door het toevoegen van wat suiker, appelsap of honing.

Door de ontdekking van vitamine C in o.a. zuurkool is het sterftecijfer, door scheurbuik, op de verre ontdekkingsreizen aanzienlijk afgenomen. Daarom is de Latijnse benaming van vitamine C -ascorbinezuur-, dit is afgeleid van a-scorbus ('tegen scheurbuik").

Aan vitamine C worden diverse positieve werkingen toegekend, zoals - een verstevigende werking op de huid en de botten, - een verbeterde opname van ijzer in het darmstelsel en een verbeterd immuunsysteem.
G. Kramer & Zonen B.V.
Voorburggracht 141
1722 GC Zuid-Scharwoude

Postbus 100
1723 ZJ Noord-Scharwoude

Tel.: +31 (0)226 31 24 26
Fax: +31 (0)226 32 00 93

E-mail: gerrie.groot@gkz.nl

Voor lekkere tips, recepten en video’s www.zuurkoolrecepten.nl

Header
Kramer Zuurkool

Wetenswaardigheden van zuurkool

Zuurkool is een zuiver natuurlijk product. Het bevat geen conserveringsmiddelen, geur-, kleur en smaakstoffen. De houdbaarheid wordt bepaald door de aanwezigheid van vitamine C in combinatie met het zuurgehalte.

Zuur en zout worden heel vaak door elkaar gehaald. Zuurkool is niet zout. In een zakje zuurkool van 500 gram zit slechts 1,5% zout.

Zuurkool is rijk aan vezels en is licht verteerbaar. Dit komt door de natuurlijke omzetting van koolhydraten in melkzuur. Daarom wordt zuurkool goed verdragen door de meeste maag- en darmpatiënten.

Zuurkool niet wassen. Integendeel, u wast een deel van de voedingswaardige vitaminen en de aroma eraf. Vindt u de zuurkool iets te zuur, dan kunt u dit afzwakken door het toevoegen van wat suiker, appelsap of honing.

Door de ontdekking van vitamine C in o.a. zuurkool is het sterftecijfer, door scheurbuik, op de verre ontdekkingsreizen aanzienlijk afgenomen. Daarom is de Latijnse benaming van vitamine C -ascorbinezuur-, dit is afgeleid van a-scorbus ('tegen scheurbuik").

Aan vitamine C worden diverse positieve werkingen toegekend, zoals - een verstevigende werking op de huid en de botten, - een verbeterde opname van ijzer in het darmstelsel en een verbeterd immuunsysteem.
Zuurkool recept